College akkoord met ruimtelijk plan van eisen

College akkoord met ruimtelijk programma van eisen


3 december 2020
Het college van Zaanstad heeft het ruimtelijk programma van eisen voor het centrum van Westerkoog vastgesteld. Wethouder MAAK.Zaanstad Hans Krieger: "Door nieuwe appartementen voor verschillende doelgroepen in combinatie met een betere inrichting van de openbare ruimte verandert de vroegere locatie van de sporthal in een modern en levendig wijkhart."

Song├╝l Mutluer: "Als wethouder Wonen ben ik ontzettend blij met de ontwikkelingen in Westerkoog. Met 30% woningen in de sociale sector in beide projecten komen er voldoende sociale huurwoningen. Daarnaast gaan we specifiek voor ouderen bouwen, dichtbij voorzieningen zoals een buurthuis en een winkelcentrum. Zo kunnen de inwoners van Westerkoog doorstromen en zorgeloos oud kunnen worden in de wijk."

Semi-bungalows en Zaans Mobiliteitsplan

Binnenkort bespreekt de gemeenteraad het centrumplan Westerkoog. Dit plan voorziet ook in de bouw van tien semi-bungalows aan de Westerkoogweg. Deze woningen worden alleen gerealiseerd als de gemeenteraad besluit om de Westerkoogweg niet aan te passen. Dat besluit is onderdeel van de besluitvorming over het Zaans Mobiliteitsplan (ZMP). Naar verwachting bespreekt de gemeenteraad t het ZMP in het tweede kwartaal van 2021 .

impressie vernieuwing centrum WesterkoogImpressie vernieuwing centrum Westerkoog

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl