Bewonersbijeenkomst verslag

Goede opkomst bewonersbijeenkomst Centrumplan Westerkoog


14 februari 2022
Woensdagavond 26 januari 2022 organiseerden Sens real estate en Parteon in samenwerking met gemeente Zaanstad een online informatiebijeenkomst voor bewoners en andere belangstellenden over de herontwikkeling van het centrum van Westerkoog. 

De opkomst tijdens deze informatieavond was goed: zo’n 195 deelnemers. De ontwikkelende partijen en gemeente Zaanstad hebben de plannen voor de nieuwbouw en de inrichting van de openbare ruimte gepresenteerd. De aanwezigen konden via de chat-functie vragen stellen. Van deze mogelijkheid is goed gebruik gemaakt.

Deelplannen 

Het Centrumplan Westerkoog bestaat uit het deelplan van SENS real estate, het deelplan van Parteon en het inrichtingsplan voor de Openbare ruimte in het gebied. De presentaties over deze plannen vindt u verder op deze pagina. Onderstaand een aantal ontwerpen van het Centrumplan Westerkoog. Door op de afbeelding te klikken kunt u deze vergroten.

Ontwerp illustratie van Centrumplan WesterkoogOntwerp illustratie van Centrumplan WesterkoogOntwerp illustratie van Centrumplan Westerkoog


Vragen van deelnemers 

De deelnemers hadden veel vragen over de nieuwbouw van Sens en Parteon; de hoogte van de bebouwing, de huisvesting van o.a. de sportschool, huurprijzen en hoe men zich kan inschrijven voor de huur - en koopwoningen. Verder kwamen er vragen over de inrichting van de openbare ruimte en het groen; welke bomen blijven behouden en hoe zit het met de veiligheid (overlast hangjongeren en fietsers/scooters op de wandelpaden). Ook waren er vragen over de gevolgen van de nieuwbouw voor het verkeer en parkeren. De vragen en reacties worden meegenomen in de verdere planuitwerking. Waar dit niet het geval is, zal dit beargumenteerd gebeuren.

Een aantal vragen is tijdens de bijeenkomst zelf beantwoord. Alle vragen en antwoorden verwerkt in een document. Deze vindt u verder op deze pagina.

Vervolg

De komende weken worden de plannen definitief gemaakt en ter besluitvorming voorgelegd aan het bestuur. Zodra het bestuur akkoord is, kunnen de overeenkomsten met Sens real estate en Parteon getekend worden en de bestemmingsplannen van deelplan Sens en deelplan Parteon in procedure worden gebracht. Wij houden u op de hoogte via de webpagina https://westerkoog.zaanstad.nl. U kunt zich op deze webpagina tevens inschrijven voor onze nieuwsmailing.

Heeft u vragen? 

Dan kunt u deze stellen aan het projectteam Westerkoog via westerkoog@zaanstad.nl

Documenten en verslagen

Deelplan Sens 26 januari 2022.pdf

Deelplan Parteon 26 januari 2022.pdf

Inrichtingsplan 26 januari 2022.pdf

Vragen en opmerkingen bewonersavond 26 januari 2022.pdf

Afbeelding van de maquette Centrumplan WesterkoogOp de afbeelding een maquette van Centrumplan Westerkoog. De maquette is in het echt te zien in buurtcentrum de Vuister.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl