Tijdelijke huisvesting

Tijdelijke huisvesting Westerkoog Sport, Buurthuis de Vuister en het Sociaal Wijkteam

Tijdelijke huisvesting Westerkoog Sport, Buurthuis de Vuister en het Sociaal Wijkteam 


8 januari 2024
Er komt tijdelijke huisvesting voor Westerkoog Sport, Buurthuis De Vuister en het Sociaal Wijkteam op het grasveld aan de Molenwerf.  Westerkoog Sport zal grenzend aan de Molenwerf gesitueerd worden. Richting de Doppenmolen komt het Sociaal Wijkteam te staan met hun kantoor. Naast het het grasveld komt de tijdelijke huisvesting voor het Sociaal Wijkteam Westerkoog met daarnaast nog een schopveld voor de kinderen. 

Vragen en zorgen van omwonenden

Op 16 juli 2022 is er een overleg geweest over het Centrumplan Westerkoog en de tijdelijke huisvesting. Bewoners uitten daar hun zorgen over de hoogte van de tijdelijke huisvesting in verband met inkijk in de omliggende tuinen. De tijdelijke huisvesting komt alleen op de begane grond. 

Ook waren er vragen over de ontsluiting naar de achterkant van de tuinen. De tuinen zijn via een achterom bereikbaar. Vragen om een afscheiding te realiseren tussen de tijdelijke huisvesting en de achterzijde van de tuinen is ook meegenomen in de uitwerking. Er komt een laag hekwerk waardoor een sociaalveilige situatie ontstaat. 

School De Golfbreker had zorgen over het verkeer naast het grasveld dat naast de tijdelijke huisvestingen blijft bestaan. Daarom komt er nu ook een laag hekwerk om het veld. Dit moet voorkomen dat kinderen een bal de weg over schoppen en er achteraan rennen. Om geluidsoverlast van de sportschool voor omwonenden te beperken, komt het tijdelijke gebouw voor de sportschool naast de Molenwerf. Hierdoor ontstaat er een grote afstand tot de woningen en kunnen de bezoekers direct vanaf de Molenwerf de sportschool in.  

Planning 

We verwachten dat de bestemmingsplannen voor Centrumplan Westerkoog in april 2024 onherroepelijk worden. Dit zorgt ervoor dat de nieuwbouwplannen voor Westerkoog mogelijk zijn. Daarna en na afgifte van de vergunning voor de tijdelijke huisvesting kan de uitvoering van de tijdelijke huisvesting worden ingepland. Na de uitvoering kunnen de gebruikers van de tijdelijke huisvesting ook verhuizen. Omwonenden krijgen voor de start van de verhuizing een informatiebrief van gemeente Zaanstad en Parteon.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl